Last minute Curaçao

Een stukje Nederland aan de andere kant van de wereld, maar dan met wuivende palmbomen, kleurige gevels en Caribische gastvrijheid… Dat is Curaçao! Luier op Mambo Beach, of maak een duik in het diepzeeaquarium van de open zee. Wanneer u een auto huurt, kunt u de bruisende hoofdstad Willemstad ontdekken, of de 372 meter hoge Christoffelberg gaan beklimmen bij Westpunt. Vlieg deze week nog met de Dreamliner van TUI uw Last Minute Curaçao tegemoet!

The swinging old lady

Tijdens een Last Minute Curaçao is een bezoek aan de hoofdstad Willemstad bijna een must. Deze stad is vooral beroemd om haar kleurige koopmanshuizen aan de Handelskade, maar er is meer te ontdekken. De stad wordt in tweeën gesplitst door de Sint Annabaai. Ga bijvoorbeeld shoppen bij Rif Fort aan de westelijke oever in de wijk Otrobanda. Of breng hier een bezoek aan het museum Kura Hulanda, gevestigd in een voormalig slavendepot. Hier kun je een indrukwekkende tentoonstelling bijwonen over de Afrikaanse invloeden op Curaçao.

Wanneer u over de bekende pontonbrug ‘the swinging old lady’, over het water ‘loopt’, bent u zo aan de oostzijde in de wijk Punda. Hier wordt u terug gevoerd naar koloniale tijden met een bezoek aan Fort Amsterdam. Het grootste van de op het eiland gebouwde forten, herkenbaar aan haar gele kleur met witte accenten, kent een rijke historie. Opgericht door de West Indische Compagnie in 1634 heeft het gebouw door de eeuwen heen allerlei functies gehad. Tegenwoordig biedt het fort plek aan de regering van Curaçao. Een bezoek aan het kleine kerkje binnen de dikke muren van het fort is ook de moeite waard. In de muur van de kerk zit nog steeds een kanonskogel die er in de 19e eeuw door de Engelsen is ingeschoten bij een aanval.

Relaxen op Mambo Beach

Naast de vele kleurige huizen staat Curaçao bekend om de witte zandstranden en het helderblauwe water van de Caribische Zee. Morgen kunt u al op Mambo Beach onder de wuivende palmbomen genieten van het uitzicht over het warme water. In het natuurlijk afgebakende deel van de baai kunnen de kids lekker ravotten en leren snorkelen. Langs de rotswanden zijn er al verschillende kleurrijke vissen te vinden. En bovenop de rotsen liggen de kreeften te bakken totdat ze verstoord worden door uw kleine klauteraars.

Heeft u alle moed bij elkaar geraapt? Betreed met snorkel en duikbril een wondere wereld via de natuurlijke openingen van deze baai en waag u even op volle zee. De kristalheldere aanblik van allerlei vissoorten en het poederwitte zand op de zeebodem is onbeschrijfelijk mooi… En slechts een voorproefje. Met meer dan 60 duik- en snorkelplekken en 37 stranden valt er nog meer te ontdekken tijdens uw Last Minute Curaçao. Altijd al willen zwemmen tussen de dolfijnen? In het Spaanse Water liggen er talloze excursieboten klaar die u meenemen naar verschillende duik- of snorkelplekken. Met een beetje geluk kunt u kennismaken met deze grijze kunstenaars van de zee!

Natuurlijk Curaçao

Niet alleen op en rond het strand ervaart u de natuur van Curaçao. Een bezoek aan het binnenland is zeker de moeite waard. Huur een auto en reis bijvoorbeeld naar het westen van het eiland. De Christoffel Berg in het gelijknamige natuurpark is met 372 meter het hoogste punt van het eiland. Deze kunt u het beste in de ochtend beklimmen als de zon nog niet al te sterk is. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over het westelijke deel van het eiland. Ook een bezoek aan het nabijgelegen Boka Pistol in het Shete Boka Park is de moeite waard. Met bruut geweld wordt hier het zeewater door een kleine opening in de rotsachtige kustlijn omhoog gestuwd!

Deze week al aan uw avontuur op dit Caribische eiland beginnen? Boek dan een Last Minute Curaçao bij TUI. Uw reis begint al comfortabel in onze Dreamliner en het ontspannen gevoel zet u zo verder in een van onze heerlijke accommodaties. ‘Bon bini’ op Curaçao!