Onze top 5 favoriete hotels op Curaçao

Op Curaçao heb je een vrij groot aanbod aan hotels en resorts. Maar welke moet je nou kiezen? Welk hotel heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, biedt alles wat je wenst op je vakantie en zorgt ervoor dat jouw vakantie op Curaçao helemaal geslaagd wordt? Op basis van onze eigen ervaringen en die van anderen hebben we een top 5 van beste hotels op samengesteld. Het beste betekent niet altijd het meest luxe, want naar onze mening is luxe niet het enige criterium dat meetelt. Ligging, verzorging, persoonlijke attentie, faciliteiten en sfeer zijn zeker ook belangrijke elementen die ervoor zorgen dat een hotel helemaal top is.

Hieronder staat onze top 5 van favoriete hotels op Curaçao. Natuurlijk betekent dit niet dat andere hotels minder goed zijn. Een top 5 zoals deze is altijd subjectief en afhankelijk van iemands smaak en voorkeuren.

Papagayo Beach Hotel

Het hippe Papagayo Beach Hotel behoort tot de beste plekken om een vakantie op Curaçao te vieren. De kamers zijn smaakvol en strak ingericht en het zwembad is een direct aan zee gelegen infinity pool. Het Papagayo Beach Hotel ligt aan het Jan Thiel strand, dat zich tot de absolute hotspots van het eiland mag rekenen. De horeca binnen het resort zorgt prima voor de inwendige mens. Anders biedt de om de hoek gelegen Nederlandse supermarkt van den Tweel (AH) ervoor dat je lekker snacks en drankjes kunt halen. Het hotel heeft geen specifieke kinderfaciliteiten, maar kinderen zijn van harte welkom. Opvallend is dat het hotel zeer hoog scoort op het gebied van kindvriendelijkheid. Zo zie je maar dat kinderen geen georganiseerd entertainment nodig hebben voor een geslaagde vakantie, zolang de accommodatie het verder maar goed voor elkaar heeft. Gratis wifi is behalve in de hotelkamers ook op het strand en aan het zwembad te gebruiken.

Wij vinden het Papagayo Beach Hotel vanwege het totaalplaatje een absolute topper op Curaçao. Klanten waarderen vooral de kamers zelf, de ligging, de service en het hotel in het algemeen.

> BEKIJK HET PAPAGAYO BEACH RESORT

Papagayo Beach Hotel

Curaçao Marriott Beach Resort

Toen wij jaren geleden voor het eerst Curaçao, verbleven wij in het Marriott Curaçao Hotel. De naam is inmiddels ietsjes aangepast naar het Curaçao Marriott Beach Resort, maar verder is dit luxe sfeervolle hotel aan de Piscaderabaai misschien alleen maar nog beter geworden. Na een zeer recente renovatie is dit tophotel weer helemaal bij de tijd. De ligging in het centrale deel van de Curaçaose kust zorgt ervoor dat de locatie uitstekend is om uitstapjes te maken over het eiland. De vraag is alleen of je wel weg wilt gaan vanuit dit droomhotel. Op bijna alle gebieden scoort dit hotel zeer hoge cijfers, met uitzondering van kindvriendelijkheid en entertainment. Daar staat tegenover dat er zeer hoge waarderingen zijn voor de kamers, het zwembad, het privéstrand en het hotel in het algemeen.

Op basis van de huidige staat van het hotel zouden wij zeker voor een herhaling van ons eerdere verblijf in het Curaçao Marriott Beach Resort durven te kiezen.

> BEKIJK HET CURACAO MARRIOTT BEACH RESORT

Curaçao Marriott Beach Resort

Kontiki Beach Resort

Op het moment dat je het Kontiki Beach Resort binnenstapt bestaat er geen enkele twijfel meer dat je je in de tropen bevindt. Dat is niet alleen te danken aan het altijd warme weer waar je hier mee te maken krijgt. Nee, het hele resort heeft een geweldige tropische uitstraling. Dat is te danken aan het gebruik van tropisch hout en daken van gedroogde palmbladeren. De tropische cocktails en de geweldige zwembadrivier die door het resort stroomt dragen hier een flink steentje aan bij. Het Kontiki Beach Resort is fantastisch gelegen: direct aan het populairste strand van Curaçao: Mambo Beach. Dat betekent dat je op één van de beste plekken van het eiland zit, met strand, barretjes en restaurants om de hoek.

Het Kontiki Beach Resort scoort op vrijwel alle vlakken zeer goede beoordelingen. De enige twee punten waarop het hotel onderpresteert zijn de kidsclub en de glijbaan. Dat is niet gek als je je beseft dat beiden niet aanwezig in dit zeer comfortabele viersterrenhotel.

> BEKIJK HET KONTIKI BEACH RESORT

Kontiki Beach Resort

Lionsdive Beach Resort

Het LionsDive Beach Resort ligt op een zeer gunstige plek aan Mambo Beach. Je hebt hier alle voordelen van de voorziengen en het geweldige tropische zandstrand, zonder de kans op overlast te hebben van eventuele feesten op Mambo Beach waar je wel in enkele minuten tijd te voet naartoe kunt gaan. Het strand dat direct bij het LionsDive Beach Resort is perfect om te zonnebaden en te chillen. Wie even actief bezig wil zijn die kan een plons in het aangename zeewater nemen. Of ga zwemmen in het enige 50 meter lange zwembad in de hele Caribbean. Wie wil duiken die kan dat doen bij het huisrif.

Vooral op het gebied van ligging, service en de sfeervol ingerichte kamers scoort het Lionsdive Beach Resort zeer goed. De gratis wifi van het hotel gooit ook hoge ogen bij de gasten.

> BEKIJK HET LIONSDIVE BEACH RESORT

Lionsdive Beach Resort

Chocogo Dive & Beach Resort

Al jarenlang is het TIME TO SMILE Chogogo Dive & Beach Resort het meest geboekte vakantiecomplex op het eiland Curaçao. Bij Chocogo verblijf je in comfortabele appartementen die aangelegd zijn in een prachtige tropische tuin. De grootste bungalows tellen maar liefst drie slaapkamers, waardoor je met zes personen heerlijk kunt slapen in echte bedden. Dus geen slaapbanken zoals je dat elders meemaakt. Het TIME TO SMILE Chogogo Dive & Beach Resort op Curaçao ligt vlak bij het Jan Thiel strand, dat tot de beste stranden van Curaçao behoort. Wie geen zin heeft in strand en zeewater, die kan relaxen in één van de zwembaden op het resort zelf.

De appartementen zijn voorzien van airco, een kitchenette of keuken, een Nespresso koffirzetapparaat en een SMEG koelkast. Wie buiten wil zitten die kan dat doen op een aangenaam en ruim balkon of terras.

Wij vinden dat het TIME TO SMILE Chogogo Dive & Beach Resort een ideale plek is om te verblijven op Curaçao. De grote pluspunten zijn de ligging, het comfort van de appartementen en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

> BEKIJK HET CHOCOGO RESORT

Chocogo Dive & Beach Resort